Culinaire en productfotografie voor (web-)shops, restaurants, bakkers, bloggers, kookboekschrijvers, makers en kwekers.

Culinaire fotografie

Culinaire fotografie is niet alleen het tonen van een gerecht; de foto vertelt een verhaal. De kijker moet meteen zin krijgen in jouw gerecht.

In een vrijblijvend gesprek (bij jou of in de studio in Zwolle) verkennen we je opdracht. Wat wil je bereiken met de foto(‘s)? Wat is er bijzonder en belangrijk aan je gerecht? Hoe wordt de foto gebruikt en waar?

Wat kun je verwachten nadat je de opdracht hebt gegeven?

Dan gaan we kijken naar de praktische kant. Wat is er nodig voor de shoot? Hoeveel tijd gaat het kosten? Waar gaan we de fotoshoot doen? Bij jou, op een mooie locatie of bij mij in de studio? Als je een andere locatie wilt, ga je die dan zelf regelen of wil je graag dat ik dat doe? Ga je zelf je producten of gerechten stylen (uiteraard help ik mee) of laten we dat door een professionele stylist doen?
Alles dat er nodig is bij de fotoshoot, zoals een werktafel, achter- en ondergronden, serviesgoed, bestek, accessoires en professionele verlichting is aanwezig in de studio of neem ik mee naar de locatie waar we de shoot gaan doen.

En wat gaat het kosten?

Je kunt kiezen uit drie pakketten. Wil je het liever anders, dan maak ik een offerte op maat.

Het basispakket
In het basispakket is inbegrepen het fotograferen van drie gerechten, van tevoren of tijdens de shoot door jou zelf klaargemaakt en gestyled. Van elk gerecht krijg je drie foto’s, elke foto vanuit een andere hoek. Deze fotoshoot duurt zo’n 2 uur en plannen we in in overleg.
De kosten voor dit pakket bedragen € 200,- exclusief btw en mijn reiskosten. Dit bedrag is inclusief de nabewerking van de foto’s.

Het standaardpakket
In het standaardpakket is inbegrepen het fotograferen van vier gerechten. De styling doen we samen. Van elk gerecht krijg je vier tot vijf foto’s, elk uit een andere hoek en één close-up.
Deze shoot duurt zo’n 4 uur en plannen we in in overleg.
De kosten voor dit pakket zijn € 400,- exclusief btw en mijn reiskosten. Dit bedrag is inclusief de nabewerking van de foto’s.

Het luxepakket
In dit pakket is inbegrepen het stylen van je gerechten door een professionele foodstylist en het fotograferen van vijf gerechten. Van elk gerecht of product krijg je vier tot vijf foto’s, elk vanuit een andere hoek en één close-up.
Deze shoot duurt 6 tot 8 uur en plannen we in in overleg.
De kosten bedragen € 1200,- exclusief btw en de reiskosten van zowel de stylist als de fotografe. Dit bedrag is inclusief de nabewerking van de foto’s.

Het leveren van de foto’s
Voor alle pakketten en werk op maat geldt dat de foto’s worden nabewerkt en binnen twee weken via WeTransfer worden aangeleverd. Heb je een deadline, dan laat ik je vooraf weten of die termijn haalbaar is.

De reiskosten en reistijd
Voor een fotoshoot op locatie reken ik € 0,20 exclusief btw per gereden kilometer vanuit Zwolle. De stylist komt met eigen vervoer en brengt ook reiskosten in rekening.
De tijd die ik onderweg ben breng ik niet in rekening.

Meteen een kennismaking inplannen of vrijblijvend een offerte op maat ontvangen? Vul het contactformulier in of mail naar info@jessicakittle.com.