Culinaire en productfotografie voor (web-)shops, restaurants, bakkers, bloggers, kookboekschrijvers, makers en kwekers.

Culinaire fotografie

Culinaire fotografie is niet alleen het tonen van een gerecht; de foto vertelt een verhaal. De kijker moet meteen zin krijgen in jouw gerecht.

In een vrijblijvend gesprek (bij jou of in de studio in Zwolle) verkennen we je opdracht. Wat wil je bereiken met de foto(‘s)? Wat is er bijzonder en belangrijk aan je gerecht? Hoe wordt de foto gebruikt en waar?

Wat kun je verwachten nadat je de opdracht hebt gegeven?

Dan gaan we kijken naar de praktische kant. Wat is er nodig voor de shoot? Hoeveel tijd gaat het kosten? Waar gaan we de fotoshoot doen?
Alles dat er nodig is bij de fotoshoot, zoals een werktafel, achter- en ondergronden, serviesgoed, bestek, accessoires en professionele verlichting is aanwezig in de studio of neem ik mee.

En wat gaat het kosten?

Ik hanteer een tarief per foto in plaats van een urrtarief. De ene foto is meer werk dan de andere, en dat is soms lastig in te schatten van tevoren. Op deze manier weet je van tevoren waar je aan toe bent. Wil je het liever anders, dan maak ik een offerte op maat.

Basis: Je gerecht wordt mooi belicht en tegen een eenvoudige, passende achtergrond gefotografeerd. De kleuren worden natuurgetrouw en de foto’s zullen superscherp zijn. De styling doe je zelf ter plekke. Uiteraard kan ik je daarin adviseren.
€ 30,- per foto excl. BTW

Luxe: Je gerecht wordt mooi gestyled, er wordt een verhaal verteld in de foto. Het gaat om de beleving, de kijker wil jouw gerecht meteen eten!
De kleuren zijn prachtig en de belichting sfeervol. In de nabewerking wordt er naar alle details gekeken. De foto’s zullen mooi bij elkaar passen, zodat je één stijl krijgt.
€ 65,- per foto excl. BTW

Het leveren van de foto’s
Voor alle pakketten en werk op maat geldt dat de foto’s worden nabewerkt en binnen twee weken via WeTransfer worden aangeleverd. Heb je een deadline, dan laat ik je vooraf weten of die termijn haalbaar is.

De reiskosten en reistijd
Voor een fotoshoot op locatie reken ik € 0,20 exclusief btw per gereden kilometer vanuit Zwolle.