Druk bezig met de eerste voorbereidingen voor een nieuw project.

Een serie van twintig surrealistische, maar herkenbare Fine Art foto’s. Van producten die lokaal en duurzaam geproduceerd zijn. Daarmee wil ik de kijker prikkelen. ‘Waar kijk ik eigenlijk naar?’

Een pakkende titel zal het beeld verduidelijken en nieuwsgierig maken naar het verhaal achter het product.

De foto’s verwerk ik in een koffietafelboek en er komt een rondreizende expositie, die voor het eerst zal openen in Het Langhuis in Zwolle (zomer 2020). De afdrukken voor de expositie en het boek zelf worden ook gemaakt van duurzame materialen. Er wordt gedrukt op papier dat gemaakt is van gerecycled papier en katoen en met milieuvriendelijke inkt (op plantaardige basis). Zo breng ik duurzaamheid en kunst samen én komen de lokale makers/kwekers op een nieuwe manier en voor een nieuw publiek in beeld.

Ik fotografeer bijvoorbeeld asperges en andere groenten, fruit en bloemen. Maar ook zelfgemaakte likeur en wijn of lokaal gebrouwen bier, handgemaakte producten van gerecyclede en/of natuurlijke materialen uit de regio. Ik geef bij de foto’s ook achtergrondinformatie over de maker/kweker.

In september gaat er een crowdfunding campagne van start, want het drukken van het boek en het expositiemateriaal kost natuurlijk een hoop geld. Houd mijn website, LinkedIn en Instagram in de gaten voor nieuws over het project en de campagne!

Terug