In 1998 kreeg ik op het Grafisch Lyceum les in fotografie. Daar leerde je toen nog ontwikkelen en afdrukken in de donkere kamer en ik vond dat zo magisch! Op aanraden van een docent kocht ik na mijn eindopdracht mijn eerste camera, een stokoude Minolta X300. Daar moesten nog filmrolletjes in. Die bracht ik dan naar de Hema om te laten ontwikkelen als ze vol waren. Elke keer was het weer een verassing wat er gelukt was en wat niet. Veel technische kennis had ik toen nog niet, maar mijn fascinatie bleef. Ik ging boeken lezen en naar werk van beroemde fotografen kijken.

In 2007 ben ik begonnen met de opleiding Fotografische Vormgeving aan de Fotovakschool in Apeldoorn. Niet eens met het idee om er mijn beroep van te maken, maar meer omdat ik mezelf wilde ontwikkelen. In 2012 studeerde ik af met een scriptie over natuurfotografie en een serie autonome foto’s van onkruid en ienieminie bloemetjes. Dat ben ik nog een aantal jaar blijven doen (ik maak er o.a. wenskaarten van, die vind je hier).

Sinds mijn opleiding deed ik productfotografie voor webshops, de vormgeving van brochures en advertorials, bedrijfsfotografie, familieportretten, het ontwikkelen van huisstijlen, prototypes van bordspellen in elkaar zetten en allerlei andere dingen. En daarnaast werkte ik parttime in de horeca.
Eind 2017 gleed ik uit in de sneeuw, brak mijn enkel en zat daarna acht weken thuis. Dan heb je ineens een hoop tijd om na te denken. Wat wil ik nu eigenlijk? Waar ben ik goed in? Waar word ik blij van?
Toevallig (hoewel, ik geloof niet zo in toeval) kwam er in januari 2018 een kans op mijn pad om workshops culinaire fotografie te gaan geven. En die kans heb ik gegrepen.

Sindsdien heeft mijn fotografie een enorme ontwikkeling doorgemaakt, heb ik mijn parttime baan opgezegd, een studioruimte bij de Creatieve Coƶperatie gehuurd, op een festival gestaan en veel leuke workshops gegeven.

Mijn passie voor het vak groeit elke dag. Ja, echt. Ik ontdek steeds nieuwe dingen, leer over nieuwe techniek en lees over de nieuwste trends. Af en toe vind ik zelf een wiel uit.

Meer weten over die wielen, trends en technieken? Lees mijn blog!

Terug