Culinaire en productfotografie voor (web-)shops, restaurants, bakkers, bloggers, kookboekschrijvers, makers en kwekers.

Over

Jessica Kittle
© Con Sagel 2019

In 1998 kreeg ik op het Grafisch Lyceum les in fotografie. Daar leerde je toen nog ontwikkelen en afdrukken in de donkere kamer en ik vond dat zo magisch! Op aanraden van een docent kocht ik na mijn eindopdracht mijn eerste camera, een stokoude Minolta X300. Daar moesten nog filmrolletjes in. Die bracht ik dan naar de Hema om te laten ontwikkelen als ze vol waren. Elke keer was het weer een verassing wat er gelukt was en wat niet. Veel technische kennis had ik toen nog niet, maar mijn fascinatie bleef. Ik ging boeken lezen en naar werk van beroemde fotografen kijken.

In 2007 begon ik met de HBO opleiding Fotografische Vormgeving aan de Fotovakschool in Apeldoorn. Niet eens met het idee om er mijn beroep van te maken, maar meer omdat ik mezelf wilde ontplooien. In 2012 studeerde ik af met een scriptie over natuurfotografie en een serie autonome foto’s van landschap, onkruid en ienieminie bloemetjes.

Tijdens deze studie begon ik met productfotografie voor webshops, de vormgeving van brochures en advertorials, bedrijfsfotografie, familieportretten, het ontwikkelen van huisstijlen, prototypes van bordspellen in elkaar zetten en allerlei andere dingen.

Eind 2017 gleed ik uit in de sneeuw, brak mijn enkel en zat daarna acht weken thuis. Dan heb je ineens een hoop tijd om na te denken. Ik ging me afvragen; wat wil ik nu eigenlijk? Waar ben ik goed in? Waar word ik blij van?
Toevallig (hoewel, ik geloof niet zo in toeval) kwam er in januari 2018 een kans op mijn pad om workshops foodfotografie te gaan geven, en dat ben ik gaan doen.

Sindsdien heb ik een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Mijn fotografische stijl en werkwijze is compleet veranderd (van veel buiten met analoge camera en werken met de situatie zoals hij is, naar werken met digitale apparatuur in een studio waar ik alles naar mijn hand kan zetten). Ook heb ik mijn parttime bijbaan opgezegd, een studioruimte bij de Creatieve Coöperatie gehuurd, op festivals gestaan, een nieuw project begonnen en veel leuke workshops gegeven.

Klanten zijn o.a.:

Het Weeshuys
Yoga in Hoogeveen
Landelijk Instituut Vertrouwenspersonen
Academie voor Psychologica
VVE Genverberg
Klusvrouw Nijmegen
Olino Paperworks Int.
DeLein
Annetje Bierma Goudsmid
Soling Jewels [Facebook]
Boekhandel Bloks
EP Ceramics
Strukton Integrale Projecten
Gemeente Berkelland
AnderZverder
Hyparxis
Sign My Sign
Meubelmakerij Swaluë