Jessica Kittle aan het werk - 2019
Met dank aan Con Sagel voor de foto!

In 1998 kreeg ik op het Grafisch Lyceum les in fotografie. Daar leerde je toen nog ontwikkelen en afdrukken in de donkere kamer en ik vond dat zo magisch! Op aanraden van een docent kocht ik na mijn eindopdracht mijn eerste camera, een stokoude Minolta X300. Daar moesten nog filmrolletjes in. Die bracht ik dan naar de Hema om te laten ontwikkelen als ze vol waren. Elke keer was het weer een verassing wat er gelukt was en wat niet. Veel technische kennis had ik toen nog niet, maar mijn fascinatie bleef. Ik ging boeken lezen en naar werk van beroemde fotografen kijken.

In 2007 ben ik begonnen met de opleiding Fotografische Vormgeving aan de Fotovakschool in Apeldoorn. Niet eens met het idee om er mijn beroep van te maken, maar meer omdat ik mezelf wilde ontwikkelen. In 2012 studeerde ik af met een scriptie over natuurfotografie en een serie autonome foto’s van landschap, onkruid en ienieminie bloemetjes. Dat ben ik nog een aantal jaar blijven doen (ik maak er o.a. wenskaarten van, die vind je hier).

Sinds mijn opleiding deed ik productfotografie voor webshops, de vormgeving van brochures en advertorials, bedrijfsfotografie, familieportretten, het ontwikkelen van huisstijlen, prototypes van bordspellen in elkaar zetten en allerlei andere dingen. En daarnaast werkte ik parttime in de horeca.
Eind 2017 gleed ik uit in de sneeuw, brak mijn enkel en zat daarna acht weken thuis. Dan heb je ineens een hoop tijd om na te denken. Wat wil ik nu eigenlijk? Waar ben ik goed in? Waar word ik blij van?
Toevallig (hoewel, ik geloof niet zo in toeval) kwam er in januari 2018 een kans op mijn pad om workshops culinaire fotografie te gaan geven. En dat ben ik gaan doen.

Sindsdien heb ik een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Mijn fotografische stijl en werkwijze is compleet veranderd (van veel buiten met analoge camera en werken met de situatie zoals hij is, naar werken met digitale apparatuur in een studio waar ik alles naar mijn hand kan zetten). Ook heb ik mijn parttime baan opgezegd, een studioruimte bij de Creatieve Coƶperatie gehuurd, mooie opdrachten gekregen, op festivals gestaan, een nieuw project begonnen en ontzettend leuke workshops gegeven.

Klanten zijn o.a.:

Yoga in Hoogeveen
Centrum Voor Professionele Begeleiders
Academie voor Psychologica
VVE Genverberg
Klusvrouw Nijmegen
Olino Paperworks Int.
Goudwerk
Soling Jewels
Boekhandel Bloks
EP Ceramics
Strukton Integrale Projecten
Gemeente Berkelland
AnderZverder
Hyparxis


Terug