Culinaire en productfotografie voor (web-)shops, restaurants, bakkers, bloggers, kookboekschrijvers, makers en kwekers.

Workshops


De workshop ‘Foodfotografie met je Mobiel’ bij Jessica Kittle is echt meer dan de moeite waard! Je leert ontzettend veel, krijgt veel persoonlijke tips en je mag veel zelf uitproberen. Ik kan het iedereen aanraden!

E. de Vries, deelneemster in maart 2019

Binnenkort organiseer ik weer de leuke en leerzame workshops ‘Foodfotografie met je mobiel‘ en ‘Foodfotografie; de professionals‘.

Culinaire fotografie (of foodfotografie) heeft een enorme vlucht genomen. Instagram en Facebook staan er bol van. Maar niet alles ziet er even smakelijk uit als je het fotografeert (heb je weleens met je smartphone een brownie gefotografeerd onder je afzuigkap?).
Hoe maak je nou een echt mooie foto van je prachtige zelfgebakken taart, dat recept voor die heerlijke zomerse salade van je buurman of de paella van je oma?

Daar ga ik je van alles over vertellen. Over de trucs van de professionals. Over licht, scherpte en onscherpte, compositie en kleur. Dan gaan we heel veel foto’s maken en daarna je foto’s bespreken. In groepjes of één op één als je dat liever doet.

Een workshop foodfotografie is wat voor jou als je;

bijvoorbeeld prachtige taarten kunt bakken, nieuwe recepten ontwikkelt voor je blog, veel weet van gezond (of ongezond) eten en daar een boek over wilt schrijven, een menukaart voor je restaurant wilt verfraaien met mooie foto’s, elke dag je ontbijt, lunch en avondeten op Instagram wilt posten, de producten in je bakkerij fotografeert voor je website, een enthousiaste fotograaf bent maar die pan macaroni er maar niet mooi op krijgt, of als je gewoon van lekkere dingen houdt (na de workshop mag je namelijk alles opeten dat we hebben gefotografeerd).

Workshop ‘Foodfotografie met je mobiel’

Je raadt het al; deze workshop gaat over foodfotografie met je mobiel. Met je smartphone kun je heel veel. Er zijn talloze apps en filters (gratis!) te krijgen en je kunt zelfs op je mobiel foto’s nabewerken. En dan bedoel ik niet een filter erop gooien, maar je foto een echt professionele uitstraling geven. Zodat jouw foto net iets spannender wordt en net iets meer gaat opvallen. Dus heb je je foon altijd bij je en absoluut geen zin om ingewikkelde dingen met een spiegelreflexcamera te gaan doen? Dan is deze workshop voor jou.

Workshop ‘Foodfotografie, de professionals’

Deze workshop gaat over professionele foodfotografie met een spiegelreflexcamera, spiegelloze compactcamera of hybridecamera. Tijdens deze workshop ga ik je van alles vertellen over hoe de professionele culinaire fotograaf werkt. Je gaat aan de slag met daglichtlampen, flitsers en ledlampen; je gaat leren afvlaggen en invullen; je leert hoe je een kleurwaas voorkomt, hoe je je foto haarscherp krijgt en waar je accenten legt om je onderwerp de held van de foto te laten zijn. We gaan het ook hebben over compositie, standpunt, contrast en natuurlijk over props. Daarna ga ik je een workflow in Adobe Photoshop of Gimp (vergelijkbaar met Adobe Photoshop, maar dan eenvoudiger en gratis) laten zien waarmee je jouw foto in 10 minuten omtovert tot een fantastische, water-in-de-mond-laten-lopen-foto.
Het is heel handig als je een laptop mee kunt nemen naar deze workshop. Heb je die niet, dan mag je op die van mij spelen.

De investering en andere praktische informatie

De kosten voor de workshop ‘Foodfotografie met je Mobiel’ zijn € 89,- per persoon. Voor de workshop ‘Foodfotografie; de Professionals’ € 149,- per persoon. Prijzen zijn inclusief btw en mooie ingrediënten, props en apparatuur om mee te oefenen. Uiteraard mag je zelf ook dingen meenemen (ja, ook die enorme pan paella, als je dat wilt). De workshops duren drie uur met aansluitend nog een vragen-halfuurtje met een hapje en een drankje.
Je gaat lekker aan de gang samen met andere enthousiaste deelnemers (of in je eentje, ook helemaal prima). Je krijgt een hele lading tips en trucs uit het vak, persoonlijke begeleiding en na de workshop mag je me alle vragen mailen die je kunt bedenken, zo vaak je wilt. En die ga ik allemaal beantwoorden.
Voor koffie/thee/fris en wat lekkers tijdens en na de workshop zorg ik ook.
De workshop gaat gegarandeerd door vanaf één deelnemer.
Dus als je mazzel hebt, dan heb je mijn onverdeelde aandacht voor jou alleen. Dan stuur ik je daar van tevoren wel een e-mail over, want niet iedereen vindt dat fijn, al die aandacht. Als je niet alleen wilt deelnemen of om een andere reden niet kunt komen, schuif je kosteloos door naar de volgende workshop op dezelfde locatie.
Het maximaal aantal deelnemers is afhankelijk van de locatie en zal tussen de zes en negen deelnemers liggen.

Heb je een voedselallergie of volg je een speciaal dieet? Dan pas ik de workshop daarop aan. Geef je wensen minimaal 48 uur van tevoren door per e-mail.

Data en locaties
De workshops worden in Hoogeveen en Zwolle gegeven.

Eerstvolgende workshop: Zaterdag 22 februari 2020
‘Foodfotografie met je mobiel’ bij de Creatieve Coöperatie in Zwolle.
Deze workshop duurt van 13.00 tot 16.00 uur, met aansluitend een vragen-halfuurtje met een hapje en drankje.

Jaaaaaa leuk!! Waar meld ik me aan?
Je kunt je hieronder aanmelden. Wil je eerst meer informatie? Voor vragen kun je ook onderstaand formulier gebruiken, of even bellen met 06-29502338.

Na aanmelding ontvang je een factuur. Deelname is pas definitief na betaling. De factuur dient minimaal één week voor aanvang van de workshop betaald te zijn (i.v.m. inkopen). Je adresgegevens worden gebruikt voor de factuur en om je in de toekomst informatie over nieuwe workshops toe te sturen. Wil je die informatie niet meer ontvangen kun je dat per e-mail aangeven, dan worden je gegevens per direct verwijderd.

Kun je op deze datum niet of is de locatie te ver weg? Wil je meteen informatie ontvangen als de datum en locatie van de volgende workshop bekend is? Stuur me dan even een berichtje via het contactformulier , abonneer je op de nieuwsbrief of mail me: info@jessicakittle.com

Volg ook mijn Instagram account !